Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2019

 

Cocreatie in wetenschapscommunicatie

 

Op 15 april 2019 organiseren we voor de zevende keer de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie. Het thema van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie 2019 is ‘Cocreatie in wetenschapscommunicatie’. Wetenschap en wetenschapscommunicatie zijn teamwork, waarbij we samenwerken over grenzen heen. Van disciplines, afdelingen en organisaties, maar ook in toenemende mate met eindgebruikers, bezoekers, lezers en kijkers.

In het meest ideale geval levert dat prachtige verhalen in een originele vorm, passend bij het gekozen publiek, met allemaal tevreden cocreatoren. Maar gaat dat cocreëeren niet ten koste van belangrijke waarden als ‘heldere boodschap’ en ‘duidelijke afzender’? Is het niet enorm gehypet gedoe?

 

Daarover willen we het hebben tijdens de zevende editie van de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie op 15 april 2019. Het decor van deze Vakconferentie is het Marineterrein in Amsterdam, broedplaats van innovatie en technologievernieuwing en de plek waar NEMO Science Museum in 2019 De Studio vestigt – waar cocreatie van wetenschapscommunicatie een belangrijk thema zal zijn.

We maken er graag een leerzame en plezierige dag van, samen met jullie: een paar honderd professionals uit de breedte van de wetenschapscommunicatie. Of je nu wetenschapsvoorlichter, -journalist, programmamaker, onderzoeker of beleidsmaker bent; als communiceren over wetenschap jouw vak is, zijn wij er voor jou.
 

Berichten over WTC19

Wil je geen bericht over WTC19 missen? Laat je gegevens achter in dit formulier.
Heb je een specifieke vraag? Stuur dan een e-mail.

 

Partner worden?

Om de conferentie een zo groot mogelijk succes te maken, gaan we elk jaar verschillende samenwerkingen aan. Voor de editie van 2019 leveren KNAW, VSNU, VSC, NWO en de VWN een bijdrage.

Interesse om ook partner te worden? Neem contact op met Jeroen Wiegertjes.