Starry, starry night

Fragmenten uit de voorstelling door Govert Schilling en Leoni Jansen

 

In Starry, starry night combineren Govert Schilling en Leoni Jansen hun liefde voor de sterren en muziek tot een muzikaal theatercollege waarin zij fascinerende verhalen over het universum afwisselen met sfeervolle liedjes over de nachtelijke sterrenhemel. Een programma over sterren en planeten, over ruimte en tijd, over oneindig ver weg en heel dichtbij, over geboorte, liefde en dood, over de knal in het heelal en de muziek van onze aarde.

De voorstelling tourt van begin januari tot half maart 2019 door Nederland. Speciaal voor de Vakconferentie Wetenschapscommunicatie laten Schilling en Jansen de hoogtepunten van de voorstelling zien. Na afloop is er ruimte voor vragen uit het publiek.

 

Foto: Marie-Jose Eldering

 

Govert Schilling is freelance wetenschapsjournalist en publicist. Hij schrijft over sterrenkunde en ruimteonderzoek voor kranten en tijdschriften in binnen- en buitenland, publiceerde tientallen boeken, en geeft regelmatig op radio en tv toelichting op ontwikkelingen in de astronomie.

Leoni Jansen is zangeres en regisseur. Ze presenteerde op televisie onder andere het Jeugdjournaal en haar eigen programma, Jansen & Co. Ze regisseerde veel voorstellingen en (theater)concerten (African Mamas), heeft verschillende cd’s uitgebracht, en ook een boek gepubliceerd. Ze zoekt in haar eigen theaterconcerten altijd bijzondere combinaties, zo ook met Govert Schilling.

 

Terug naar programma

 

 
eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren