Sessie 02

 

(How to) Reach the unreachables?!

Door Deepak Mehta (voorzitter), Pieter Tijtgat en Karlijn Franck


Let op! Er kan een beperkt aantal deelnemers aan deze sessie meedoen. Haal om zeker te zijn van een plek een kaartje bij de ontvangstbalie.

Als wetenschapscommunicatoren willen we mensen graag overtuigen van het nut van wetenschap en technologie in de maatschappij. Maar net zoals in andere domeinen, bijvoorbeeld in sport- en cultuurparticipatie of in het aanmoedigen van een gezonde of ecologische levensstijl, vinden de communicatoren het verleidelijk zich te richten op de groep die al lang gefascineerd is door wetenschap en technologie. Veel deelnemers, volle zalen, lachende gezichten, tevreden supporters, doelen bereikt toch?

Veel lastiger is het om te durven focussen op de ‘unreachables’, de groep die moeilijker te bereiken is, maar eigenlijk het meest van al gebaat zijn met een duw in de rug. Unreachables gaan bijvoorbeeld minder naar clubs, hebben soms taalproblemen, een hekel aan school en voelen zich niet altijd thuis in deze maatschappij.

De sprekers van deze sessie schoppen je on-Vlaams een geweten en zoeken samen met jou uit hoe je toch de unreachables kunt bereiken en waarom dat belangrijk is.

Deze sessie is tot stand gekomen met de inhoudelijke medewerking van Joos van Cauwenberghe (RHIZO).

 

Sprekers
Deepak Mehta, educatief medewerker (Technopolis)
Pieter Tijtgat, coördinator Wetenschapscommunicatie (Odisee)
Karlijn Franck, stafmedewerker Wetenschapscommunicatie (HoGent)

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren