Sessie 06

 

Natuur om de hoek - binnen en buiten school verbinden

Door Yuri Matteman (voorzitter), Leonie Bakker, Nanda van Beest en Harmanneke Ensing


Let op! Er kan een beperkt aantal deelnemers aan deze sessie meedoen. Haal om zeker te zijn van een plek een kaartje bij de ontvangstbalie.

Deze locatie van deze sessie is niet rolstoeltoegankelijk.

Leren doe je niet alleen op school, dat doe je overal, altijd, een leven lang. Wanneer binnen- en buitenschoolse ervaringen op elkaar en op de nieuwsgierigheid van kinderen zijn afgestemd, creëer je een omgeving waarin blijvende interesse kan ontstaan. Dit is het uitgangspunt van Natuur om de Hoek, dat op dit moment op 3 plekken in Nederland kinderen de mogelijkheid geeft om echt op 'natuur te zitten'.

Het project creëert een zogenaamd leerecosysteem in nauwe samenwerking met alle betrokkenen, waaronder leerlingen, leerkrachten, musea, natuurorganisaties, middelbare scholen en gemeenten. Een relevante sessie voor iedereen die mensen de kans wil geven zich een leven lang te ontwikkelen op een wetenschappelijk onderwerp. In de sessie gaan de sprekers gezamenlijk in op hoe zij het leerecosysteem opzetten, hoe zij samenwerken en hoe zij het willen verduurzamen.

 

Sprekers
Yuri Matteman, hoofd Educatieve Ontwikkeling (Naturalis)
Leonie Bakker, projectcoördinator Natuur om de Hoek (Naturalis)
Nanda van Beest, senioradviseur Duurzaamheidseducatie (Gemeente Leiden)
Harmanneke Ensing, directeur Basisschool De Springplank

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren