Sessie 08

 

Cocreatie als strategie in toegepast drinkwateronderzoek

Door Hans Ruijgers (voorzitter), Laurens Hessels en Renske Siemens


Let op! Er kan een beperkt aantal deelnemers aan deze sessie meedoen. Haal om zeker te zijn van een plek een kaartje bij de ontvangstbalie.

Wateronderzoeksinstituut KWR coördineert het onderzoeksprogramma 2018-2023 van de Nederlandse en Vlaamse waterbedrijven met behulp van een vijf fasen valorisatiecyclus: vraagarticulatie, agenda-setting, kennisproductie, implementatie en valorisatie. In de cyclus staat co-makership tussen onderzoekers en vakmensen in de praktijk centraal.

De afgelopen jaren experimenteerden programmamanager, communicatieadviseur, tekstschrijver(s) én onderzoekers met de grensvlakken tussen ieders expertise: innovatiemanagement, kennis ontwikkelen implementeren en communiceren. Hoe organiseer je co-creatie? Welke rol speelt communicatie in de vijf fasen van de valorisatiecyclus? Hoe worden onderzoekers communicatiever en verantwoordelijk voor co-creatie?

De sessie prikkelt deelnemers mee te denken en aan de hand van eigen ervaringen mee invulling te geven aan de rol van communicatie in de valorisatiecyclus van wetenschap naar de praktijk

 

Sprekers
Hans Ruijgers, hoofd Communicatie (KWR Watercycle Research Institute)
Laurens Hessels, onderzoeker Kennis en Innovatie (KWR Watercycle Research Institute)
Renske Siemens, communicatieadviseur (KWR Watercycle Research Institute)

 

Sessie 01 - Sessie 02 - Sessie 03 - Sessie 04 - Sessie 05 - Sessie 06 - Sessie 07 - Sessie 08 - Sessie 09

eenvoudig evenementen organiseren
 eenvoudig evenementen organiseren